Elektrosztatikus feltöltődés és kisülés elleni védelem felülvizsgálata

RB ELLENŐRZŐ SZERVEZET Kft.

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet XIII. fejezetrészéhez tartozóan, a 145. § (5) bekezdése alapján az elektrosztatikus feltöltődés elleni védelem megfelelő, ha a tervezést, létesítést, üzemeltetést és karbantartást a vonatkozó műszaki követelmény szerint vagy azzal legalább egyenértékű biztonságot nyújtó módon végzik, és az elektrosztatikus feltöltődés elleni védelmet a felülvizsgálatot (ellenőrzést) követően a felülvizsgáló megfelelőnek minősíti. Ez a követelmény a hivatkozott rendelet XX. fejezetének az ellenőrzés, karbantartás, felülvizsgálat témakörhöz tartozó 131. alcíme ismételten kiemelésre kerül.

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet 278. § (2) bekezdése alapján ezen ellenőrző tevékenység lefolytatása kötelező az üzembe helyezés előtt, átalakítás és bővítés után, tűzesetet követően, technológia változása után vagy a meglévő építmény, szabadtér elektrosztatikus védelmén legalább 3 évente, ha gyártó, telepítő a műszaki leírásban, dokumentációban vagy a telepítési technológiai dokumentációban nem rendelkezik ennél rövidebb időtartamról.

A tevékenységhez kapcsolódóan szakembereink a hivatásos katasztrófavédelmi szerveknél, az önkormányzati és létesítményi tűzoltóságoknál, az önkéntes tűzoltó egyesületeknél, valamint az ez irányú szakágazatokban foglalkoztatottak szakmai képesítési követelményeiről és szakmai képzéseiről szóló 9/2015. (III. 25.) BM rendelet 11. § (1) bekezdésben rögzített követelményeknek megfelelő jogosultságokkal rendelkeznek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A Feliratkozó részére információkat szolgáltatunk, tájékoztató jelleggel a robbanás elleni védelemmel kapcsolatos szabályoknak, szabványoknak, előírásoknak, ellenőrzési rendszereknek vagy szerződéseknek való megfelelőség érdekében. A Hírlevél elsődleges feladata a figyelemfelhívás, mely iránymutatást is tartalmaz a helyes alkalmazások tekintetében.

Név*
Cégnév*
E-mail cím*
Feliratkozás

TÉRSÉGBESOROLÁS

FELÜLVIZSGÁLATOK

ROBBANÁSVÉDELMI DOKUMENTÁCIÓ

RB ELLENŐRZŐ SZERVEZET Kft.