Áramütés elleni védelem ellenőrzése (érintésvédelem)

RB ELLENŐRZŐ SZERVEZET Kft.

Áramütés elleni védelem létesítési és használati követelményeinek ellenőrzése

A munkaeszközök és használatuk biztonsági és egészségügyi követelményeinek minimális szintjéről szóló 10/2016. (IV. 5.) NGM rendelet követelményei alapján szabványossági felülvizsgálat elvégzése kötelező a villamos berendezés létesítésekor az üzemszerű használatbavétel előtt, a villamos berendezés bővítése, átalakítása és javítása alkalmával, a szerelői ellenőrzés elvégzése után vagy kapcsolódó jogszabályban meghatározott gyakoriságú időszakos jelleggel.

Az összekötő és felhasználói berendezésekről, valamint a potenciálisan robbanásveszélyes közegben működő villamos berendezésekről és védelmi rendszerekről szóló 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet mellékleteként rögzített Villamos Műszaki Biztonsági Szabályzat 1.1.22.1. pontja alapján, potenciálisan robbanásveszélyes környezetben működő egyes villamos berendezéseken az áramütés elleni védelem szempontjából történő időszakos szabványossági felülvizsgálatot legalább 3 évente el kell végezni.

Az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről szóló 21/2010. (V. 14.) NFGM rendeletben rögzített „lakó- és kommunális épületek, ipari létesítmények érintésvédelmi vizsgálata” tevékenységhez szükséges kompetenciákkal és szakmagyakorlási tapasztalatokkal rendelkezünk, különös tekintettel a robbanásveszélyes térségekkel teljesen vagy korlátozottan értintett épületek és szabadterek esetére vonatkozóan.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A Feliratkozó részére információkat szolgáltatunk, tájékoztató jelleggel a robbanás elleni védelemmel kapcsolatos szabályoknak, szabványoknak, előírásoknak, ellenőrzési rendszereknek vagy szerződéseknek való megfelelőség érdekében. A Hírlevél elsődleges feladata a figyelemfelhívás, mely iránymutatást is tartalmaz a helyes alkalmazások tekintetében.

Név*
Cégnév*
E-mail cím*
Feliratkozás

TÉRSÉGBESOROLÁS

FELÜLVIZSGÁLATOK

ROBBANÁSVÉDELMI DOKUMENTÁCIÓ

RB ELLENŐRZŐ SZERVEZET Kft.