Adott célra való alkalmasság értékelése (FFPA)

RB ELLENŐRZŐ SZERVEZET Kft.

Olyan esetekre vonatkozóan, amikor a potenciálisan robbanásveszélyes térség kiterjedésében és típusában (térségbesorolásban) vagy a gyártmány védelmi szintjére vonatkozó követelményekben bármikor változás következik be, vagy az adott villamos vagy nem-villamos gyártmányt (vagy berendezés-együttest) egyik helyről áthelyezik egy másikra, akkor ellenőrizni kell, hogy a védelmi mód, alkalmazási csoport, felületi hőmérséklet megfelel-e a megváltozott feltételeknek.

Ha nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy az áthelyezésre szánt gyártmányt potenciálisan robbanásveszélyes térségbe történő használatra tanúsították, ki kell deríteni, hogy az alkalmas-e a további biztonságos használatra. A gyártmány helyes üzemeltetése és karbantartása céljából, értékelést kell végezni annak adott helyen az adott célra való megfelelőségének megállapítására. Fontos kiemelni, hogy ezen értékelési eljárás csak olyan villamos vagy nem-villamos berendezésekre vagy berendezéselemekre (illetve berendezés-együttesekre) végezhető el, amelyeket a potenciálisan robbanásveszélyes térségekben működő, tanúsított villamos és vagy nem-villamos gyártmányok használatára vonatkozó bármely követelmény megállapítása előtt telepítettek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A Feliratkozó részére információkat szolgáltatunk, tájékoztató jelleggel a robbanás elleni védelemmel kapcsolatos szabályoknak, szabványoknak, előírásoknak, ellenőrzési rendszereknek vagy szerződéseknek való megfelelőség érdekében. A Hírlevél elsődleges feladata a figyelemfelhívás, mely iránymutatást is tartalmaz a helyes alkalmazások tekintetében.

Név*
Cégnév*
E-mail cím*
Feliratkozás

TÉRSÉGBESOROLÁS

FELÜLVIZSGÁLATOK

ROBBANÁSVÉDELMI DOKUMENTÁCIÓ

RB ELLENŐRZŐ SZERVEZET Kft.