Villámvédelmi felülvizsgálatok

RB ELLENŐRZŐ SZERVEZET Kft.

Villámvédelemi berendezések létesítési és használati követelményeinek ellenőrzése

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet XX. fejezetének az ellenőrzés, karbantartás, felülvizsgálat témakörhöz tartozó 132. alcíme alatt rögzített követelmények alapján, a nem-norma szerinti villámvédelem hatálya alá vagy a norma szerinti villámvédelemről szóló műszaki követelmény hatálya alá tartozó építmények és szabadterek esetében a villámvédelmi berendezések és kialakításának felülvizsgálata (ellenőrzése) kötelező.

Az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről szóló 21/2010. (V. 14.) NFGM rendeletben rögzített „lakó-, kommunális és ipari létesítmények villámvédelmi berendezésének felülvizsgálata” tevékenységhez szükséges kompetenciákkal és szakmagyakorlási tapasztalatokkal rendelkezünk, különös tekintettel a robbanásveszélyes térségekkel teljesen vagy korlátozottan értintett épületek és szabadterek esetére vonatkozóan. Ezzel összhangban a hivatásos katasztrófavédelmi szerveknél, az önkormányzati és létesítményi tűzoltóságoknál, az önkéntes tűzoltó egyesületeknél, valamint az ez irányú szakágazatokban foglalkoztatottak szakmai képesítési követelményeiről és szakmai képzéseiről szóló 9/2015. (III. 25.) BM rendelet 10. § (3) pontjában rögzített követelményeknek megfelelő szakképzettséggel rendelkeznek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A Feliratkozó részére információkat szolgáltatunk, tájékoztató jelleggel a robbanás elleni védelemmel kapcsolatos szabályoknak, szabványoknak, előírásoknak, ellenőrzési rendszereknek vagy szerződéseknek való megfelelőség érdekében. A Hírlevél elsődleges feladata a figyelemfelhívás, mely iránymutatást is tartalmaz a helyes alkalmazások tekintetében.

Név*
Cégnév*
E-mail cím*
Feliratkozás

TÉRSÉGBESOROLÁS

FELÜLVIZSGÁLATOK

ROBBANÁSVÉDELMI DOKUMENTÁCIÓ

RB ELLENŐRZŐ SZERVEZET Kft.